Shiluvit - Cradle to Cradle - BREEAM

 

Nieuwe BREEAM-NL beloont gebruik Cradle to Cradle™ gecertificeerde producten

De nieuwe versie van BREEAM-NL beloont het gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Het is de eerste keer in Nederland dat Cradle to Cradle gecertificeerde producten worden opgenomen in een landelijke kwaliteitsstandaard voor gebouwen. In de Verenigde staten besloot de US Green Building Council al eerder om punten toe te kennen aan het gebruik van gecertificeerde producten in hun kwaliteitslabel LEEDv4. Het toekennen van punten voor Cradle to Cradle gecertificeerde producten betekent een belangrijke stap in de erkenning dat circulaire bouwmaterialen een rol van grote betekenis gaat spelen in de duurzame bouwsector.

BREEAM-NL 2014v1.0 werd op 8 september gelanceerd door de Dutch Green Building Council. BREEAM is Nederlands meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor nieuwe gebouwen. De nieuwe versie vervangt die van 2011 en is duidelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast zijn er nieuwe functies toegevoegd.

Het gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten wordt in twee onderdelen van de nieuwe BREEAM punten toegekend. In de credit MAT 1: Bouwmaterialen kunnen punten worden verdiend met het gebruik van materialen die de impact op het milieu aanzienlijk terugdringen. In de credit MAT 5: Onderbouwde herkomst van materialen worden punten toegekend voor het gebruik van verantwoord gewonnen bouwmateriaal.

Het Cradle to Cradle Products Innovation Instituut ziet deze ontwikkeling als de erkenning van Cradle to Cradle als een waardevol certificaat in de bouwsector. Roy Vercoulen, vicepresident van het Instituut: “Dat toonaangevende kwaliteitsstandaarden in de bouwsector het gebruik
van Cradle to Cradle gecertificeerde producten belonen bewijst dat het Cradle to Cradle concept één van de meest invloedrijke methodes  voor innovatief productontwerp is. We hopen dat deze ontwikkeling bedrijven verder zal aanmoedigen om hun producten te certificeren.”


Site Map | Printable View | © 2006 - 2019 Nofisol Group | Algemene Voorwaarden | Disclaimer